Lifeofaflower.blogg.se fyller ett årDenna bloggen har nu funnits i över ett år! Hoppas den har gett lite insperation och självklart så kommer jag fortsätta att lägga upp bilder. MVH Jessica

Interfloras julinsperation 2010

dekorerad amaryllis


plättar i luftenFanns lite grisar i årets julinsperation. Sådant tycker jag om!nejlikostrutar som lite ögongodisLite mer ögongodisKlättrande grisarLite kul, men lite annorlunaSchabby Chick dekorationerVaxade rosorMurgrönaMer grisarEnkel söta dekorationerDekoration med brudslöja, anemooner, taklök och garn.vacker bukett med lågt bindställe.Nettan och MaddeProtea inlindat i garn och med lite pepparkakor.Mirja doftar på hyasintbuketternaVackert!

Fest och BröllopsmässanIdag var jag och tittade på Johan Pettersson på fest och bröllopsmässan och tänkte vidarebefodra några av hans kloka ord.

Till brudbuketten:
-Välj blommor efter säsong.
- Lita på din florist och lämna några lösa trådar så att floristen kan vara lite kreativ. Det är då du får bäst resultat.
- Använd färger du trivs med.
- Tänk lite på kroppsformen när du väljer din brudbukett. Smala tjejer ska inte ha stora buketter, utan midjan ska synas på bägga sidorna av brudbuketten.
- Ta igen temat i cosage, tärnbuketter, lokal och kyrka.
- Även om man har samma tema på allt så behöver det inte vara samma blommor överallt. Samma blommor på bord som i brudbuketten, gör att brudbuketten tappar sin glans.


Är du osäker på vilken färg du trivs med så hade man ett litet tips.

I Sveige så är vi ganska dåliga på färg.
Han tipsade om att tömma ut din smutstvätt på golvet och leta bort allt svart, grått, beige och alla andra intetsägande färger och se om man hittar någon gnutta av färg och sedan utgå ifrån den färgen. För någon gång har du trivs i den.

Annars kan man tänka lite på var man brukar använda för färg i vardagen. Vad använder man för nagellack eller ögonskugga? För även det är ju färger man trivs med.


Alltid härligt när man får lite nu insperasion och Johan Pettersson är en mycket duktig florist som äger en av Sveiges bästa butiker och tävlade i VM. Hoppas att hans ord hjälper lite på vägen.

Hoya"Till skillnad från många andra tropiska växter är hoyor extremt lättodlade och klarar sig väl i vårt torra inomhusklimat. Plantorna brukar bli mycket långlivade, bara de inte utsätts för övernitisk skötsel. De kan stå i alla väderstreck, men i ett norrfönster ska man inte räkna med någon blomning.

Det viktigaste är att inte vattna ihjäl dem. Hoyor trivs bäst när krukjorden får bli lite torr mellan vattningarna. Under vinterhalvåret ska de inte ha någon gödning alls, framåt sommaren räcker det med några enstaka gånger. Expertodlarna ger sina plantor lite fosforrik näring nu på hösten för att stimulera blomsättningen.

Många sorter blir rätt stora och tunga så det är lämpligast att plantera dem i stora lerkrukor. Blanda gärna ut krukjorden med pyttesmå lecakulor och/­eller perlit så blir den mer genomsläpplig.

Hoya är också mycket lätt att föröka med bladsticklingar. De kan bestå av ett eller ett par blad med en bit stjälk som sticks ner i vanlig krukväxtjord, utblandad som ovan. Flera små nya plantor bildas av det gamla bladet och planteras om efter några månader."

http://www.svd.se/bostad/tradgardsexperten/hett-med-hoyor_1974921.svd

 


Kista # 17


Kistdekoration med amaranthus, gerbera, tararosor, bollkryss, aqunitum, grenar och murgröna. ca 1900kr.

Ibland är enkelt vackert


Därför ska man INTE lämna inne krukor ute...


RSS 2.0