Insperation med Per Benjamin

Se och njut av dekoraioner och buketter skapade av Per Benjamin. Riktigt duktig och kul florist.Mycket finare än traditionell julgrupp!

Hyasint i naturmatrial. Vackert


Dunboll


Tack för insperationen Per Benjamin

Jobb jobb jobb

Pengar gör skillnad?

bild 1. Sorgdekoration i röda toner. Liljor, nejlikor, germini och hypericum. Ca 500kr

bild 2. Gavelbukett. Rosa gerbera, vit santini och rosa elegans nejlikor. ca 800krsmått och gott
bild 1. En vanlig liggande sorgdekoration med happy hour rosor och brudslöja. ca 700kr. Normalt sätt så gillar jag inte att göra sådana här för jag får dem helt enkelt inte bra och en stående är mycket mer för pengarna. Denna blev dock okej.

bild 2. Sorgbukett med vita liljor, aspedistra blad och plum. ca 400kr. Vita liljor är klassiskt och vackert, men är verkligen allt ifrån en "begravningsblomma". De är precis lika vackra i en glasvas på ett bord som i en sorgbukett.

bild 3. Bordsdekoration till dop. Denna göra i en tabledeko som är en väldigt passande oasis till borddekorationer. De blir lägre och mer avlånga tillskillnad om man sätter dem i en kruka.Jul närmar sig med stormsteg. En av floristens mest häktiska tider. Så nu måste batterierna laddas ordentligt så man kan slita ut sig totalt under en månad. Tur att man har ett roligt jobb!

Prisfrågan (kista #2)

bild 1-2: Kistdekoration i vitt med Lejongap,nejlikor,iris och longiflorum. Kostar ca 2200kr. Denna ska vara med band.

bild 3: Stående sorgdekoration med gula rosor och brudslöja. ca 900kr.

Bild 4: Stådende sorgdekoration i rosa. Med liljor, rosor, vaxblommor och santini. ca 900kr

Bild 5: Stående sorgdekoration. Röda rosor, gula nejlikor, astromelia och santini. ca 500kr

Bild 6.  Stående sorgdekoration. Orange rosor, röda nejlikor, röd santini, orange gerbera, höstlöv och elegansnejlikor. ca 600kr.

Bild 7. Stående sorgdekoration. Orange germini. röd elegansnejlika, gul/röda rosor, rost santini och höstlöv. ca 600kr.

Bild 8. Stående sorgdekoraion. Blå aconitum, höstlöv,gul astromelia, limonium och orange nejlika. ca 1200kr.Blommor till en begravning är det sista du gör för en människa och priser är något som väldigt ofta disskuteras. Ni ser här på bilderna att det är väldigt stor skillnad mellan en dekoraion för 500kr och en för 600kr. En extra hundralapp gör väldigt mycket. Hellre en stor sorgbukett än en liten sorgdekoraion i min mening.

Blandat

bild 1: Flaskdekoraion i vitt med naturtema.

bild 2: Härliga små dekorationer med björngräs

bild 3: Röd-Lila bukett

Snyggt

Som jag sa förut så finns det mycket bra butiker med! Detta är en dekoration med bland annat en av mina favorit blommor, Gloriosa. Annorluna, men snygg.

Skräck Exempel!

Vissa butiker binder långt ifrån fina saker till begravning, vilket är väldigt ledsamt. Även om det finns många bra butiker här i Sverige så finns det några som är långt ifrån bra. Jag säger inte vartifrån dessa kommer, men detta kallar jag skräckexempel det är tur att de anhöriga inte kan normerna inom begravningsbinderi.

Dörrkrans
Varför måste det vara en högtid för att man ska ha en krans på dörren?

Eftersom jag tycker mycket om lila så har jag här gjort en dörrkrans av lila ljung och lila grevilja. Blev riktigt snyggt om jag får säga det själv. Sprayad med lite hårspray så håller den sig bra med.

Blå lila toner
Min chef gjorde den stående dekorationen och jag gjorde den vi kallade "kudden". I vanliga fall gör vi inte "kudd-modellen", men denna är beställd ifrån fonushemsida. Men de blev ändå rätt läckra ihop. De ligger på 1200kr styck.

Garden time
En stående sorgdekoration med trädgårdskänsla. Med Hortensia, kvistrorosor, astilbe, lejongap, aster, panicum gräs och gladiolus.
Den absolut vanligaste texten på band och kort när det kommer till begravning är "En sista hälsning". Om man har en mer personlig relation till den bortgångna finns det mycket mer personliga alternativ. Att göra det sista farvälet så personligt som möjligt är aldrig något man ångrar.

Förslag är bland annat :

En sista hälsning
Ett sista farväl
Ett sista tack och farväl
Farväl (Mamma etc)!
Tack och farväl!
Farväl min älskade!
Älskade farväl!

Tack för allt!
Tack för din kärlek och omsorg!
Tack för allt du gav!
Tack för alla glada stunder!
Tack för den tid vi fick tillsammans!

Sov i ro!
Sov gott!
Sov så gott!
Sov i frid!
Vila i frid!
Fridfull vila!

Frid över dit minne
I ljust minne bevarad
Ditt minne lever
Jag (Vi) kommer aldrig att glömma dig
Minnena finns kvar

Jag (Vi) saknar dig
Du fattas mig (oss)
Till dig med kärlek
Du är min enda (ende)!
Vår kärlek kan aldrig dö
Älskad-Saknad
Du var mitt (vårt) allt
Du finns (alltid) i mitt (vårt) hjärta

Vi möts igen


(hämtat ifrån www.interflora.se)

Brudbuketternas brudbukett!
Detta är en brudbukett gjort på vita orkideér,hypericumbär och murgröna. Något av det häftigaste jag har gjort inom mitt arbete och det blev riktigt bra. ca 4000kr gick den på och är ca 1,40 lång. Riktigt vacker.

Gravsmyckning

Hoppas ni haft en trevlig alla helgona helg och lagt något vackert vid era nära och käras gravar


Hoppas ni haft en trevlig alla helgona helg och att ni lagt något vackert vid era nära och käras gravar.

Fest
En vinflaska är en bra gåva "istället för en blomma" men varför inte kombinera de båda? Det är väldigt trevligt och väldigt uppskattat.

Det finns två olika bra varianter. Antingen dekorerat i ett kärl eller med en oasis brevid. Den översta ligger på ca 4ookr och den understa ca 150 kr. Såklart varierar priset beroende på butik.

RSS 2.0